Carro de Baco és una escola i companyia de teatre de la localitat de Santa Coloma de Gramenet que té, com una de les seves activitats, l’organització dels Premis de textos breus de Teatre. Aquest certamen celebra aquest any la seva tercera edició, que serà certament l’any d’arrelament en el panorama colomenc i, per ser únic en la seva classe, al territori Català. Enguany es presenten algunes novetats, com la participació de l’associació Sostenibles, amb la menció especial als textos que aportin valors amb els seus arguments a la defensa del medi ambient, el respecte a les persones i l’economia sostenibles. Estarem presents al jurat i col·laborarem amb Volta Disseny per fer uns materials publicitaris que siguin respectuosos amb la natura.

Amb aquesta col·laboració, volem accentuar el caràcter transversal de la sostenibilitat en tots els aspectes de la societat, com és ara el cas la cultura. Entenem que les empreses culturals són exemplificadores i transmissores d’idees com les que des de Sostenibles volem defensar. Per altra banda, Carro de Baco sempre ha demostrat una gran sensibilitat integradora, per exemple en la creació de jornades i tallers de teatre per a persones discapacitades.

Els Premis de textos breus de Teatre Carro de Baco tenen el suport de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet des de la seva primera convocatòria. A més, aquest any, s’ha demanat una subvenció per la Gal·la a l’ICEC, en el marc de seu programa de creació de públics.