Vinya d’en Sabater es una iniciativa de l’Ajuntament Santa Coloma de Gramenet i Grameimpuls que consisteix en la recuperació de les antigues vinyes de la ciutat de Santa Coloma de Gramenet, a l’espai que ocupaven a Torribera, molt a prop de Sant Jeroni de la Murtra. El projecte té finalitats experimental i educativa i no comercial, i donarà material d’estudi als alumnes del programa Casa d’Oficis, formarà part dels cursos d’educació ambiental que imparteix el centre Ecometrópoli, i el vi resultant estarà destinat als cursos de sommelieria de l’Escola de Restauració de la ciutat.  Per a la comunicació gràfica del projecte s’ha comptat amb l’estudi de disseny gràfic  VOLTA, especialitzat en ecodisseny i sostenibilitat. En totes les fases de disseny i producció es va tenir en compte els impactes ambientals, en formats, materials, processos, i es van cercar les solucions més sostenibles, per exemple amb la utilització de fusta i paper certificats FSC. L’associació Sostenibles ens va donar suport en la declaració ambiental de les publicacions impreses, afegint la motxilla ecològica. Un projecte circular, on es genera un benefici social, econòmic i ambiental en la ciutat.

Per a la comunicació gràfica del projecte s’ha comptat amb l’estudi de disseny gràfic  VOLTA, especialitzat en ecodisseny i sostenibilitat.

Actualment, com veieu a les imatges, s’està procedint a la col·locació dels panells informatius que presenten de manera gràfica divesos aspectes de la vinya, com ara, el tipus de raïm que es conrearà, l’espai històric, el cicle de cultiu i biodiversitat de la zona.

Foto3Vinya