Arnau Queralt, director del Centre Assessor per al Desenvolupament Sostenible CADS, va presentar les polítiques públiques de la Generalitat en matèria d’ecodisseny i ecoinnovació, com l’Estratègia catalana d’ecodisseny, que inclou entre les seves actuacions el Premi Catalunya d’Ecodisseny.

Experts en ecodisseny, com Pere Fullana del ESCI-UPF i Isabel Roig de Barcelona Centre de Disseny, van insistir en la importància de prendre en consideració l’economia circular des de la primera fase del procés productiu, la del disseny.

Raúl Garcia, d’Inèdit, va presentar el Catàleg d’ecodisseny a Catalunya, que està en fase final d’elaboració i que contindrà una setentena d’exemples de productes i serveis ecodissenyats.

Es van presentar quatre estratègies empresarials basades en l’ecoinnovació: la Universitat Autònoma de Barcelona, amb la construcció de l’edifici de la ICTA-ICP; Espigoladors, empresa social de reducció del balafiament alimentós; Proquimia, fabricador de productes detergents ecoetiquetats i ecodissenyats; i Nissan amb l’aposta pel vehicle elèctric.

La clausura va estar a càrrec d’Assumpta Farran, directora general de Qualitat Ambiental, que va presentar el segon nombre del Butlletí sobre Ecoinnovació: un catàleg amb 12 casos d’empreses catalanes que han apostat per l’ecoinnovació com a eina de competitivitat i diferenciació.

La jornada forma part del DIF, Disruptive Innovation Festival, de la Fundació Ellen MacArthur.